Ambassadör

Lär känna #GivingTuesday Kids ambassadör i Sverige

#GivingTuesdayKids startades av och leds av ett gäng barn och unga som vill inspirera och motivera ungdomar världen över till att engagera sig för de saker de bryr sig om. Tillsammans vill de kraftsamla för att skapa en oslagbar dag av positiva handlingar och generositet den 3 december under #GivingTuesday.

Albert Hellström, 14, är #GivingTuesday Kids ambassadör i Sverige. Han vill nu inspirera andra unga att engagera sig och bidra till en bättre värld.

Albert Hellström, 14 år

Jag heter Albert och när jag var 11 år så startade jag en insamling till Operation Smile för att hjälpa barn födda med läpp- och gomspalt. Jag föddes själv med det och jag vet hur viktigt det är att få en eller flera operationer tidigt i livet. Det är inte en självklarhet att få det om man föds i ett fattigt land. Barn som föds med läpp- och gomspalt i dessa länder blir ofta mobbade, utstötta och får inte gå i skolan. Jag bestämde mig för att samla ihop pengar till tre operationer eftersom jag själv opererats tre gånger. Jag har samlat pant, haft loppis, föreläst, pärlat och sålt armband. Jag har också fått företag och privatpersoner att skänka pengar till insamlingen. Nu när jag fyller 14 har jag samlat in pengar till 29 operationer! 29 barn i fattiga länder har kunnat få en gratis operation som förändrar livet för dem och deras familjer.

GTKids-projekt: Jag ska ha en egen välgörenhetsauktion till förmån för Operation Smile hemma i Vadstena där alla kan bidra till auktionen genom att lämna in saker de inte behöver eller ropa in något.