Åtta45 – Print & Media Partner tar stafettpinnen i Företagsstafetten!

Giving Tuesday startade som en reaktion mot konsumtionsdagar som Black Friday och Cyber Monday. Idag är det en global folkrörelse som sätter engagemang i centrum och uppmärksammar allt positivt som görs i samhället. Giving Tuesday är ett utmärkt tillfälle för företag, organisationer och privatpersoner världen över att engagera sig och uppmuntra andra att göra detsamma. Företagsstafetten är ett initiativ som ska uppmuntra och förenkla samarbete mellan ideella organisationer och företag.  

Företagsstafetten är ett koncept som fått stor framgång i bland annat Norge och nu är Åtta45 det första företaget som tar sig an utmaningen i Sverige. Företaget uppmärksammar Giving Tuesday genom att låta alla sina anställda att välja en insamlingsorganisation som står dem nära hjärtat, sedan skänker Åtta45 100kr till varje utvald organisation.

Åtta45 är ett innovativt och modernt grafiskt företag med tryckproduktion på 6 olika orter och försäljningskontor på 12 orter runt om i Sverige. De är totalt 230 medarbetare och omsätter ca 480 miljoner kronor. Huvudkontoret ligger i Järfälla och använder alltid den senaste tekniken för att framställa tryck till kunder. Åtta45 har olika kunder allt från lokala företag till globala koncerner och erbjuder alla former av tryckuppdrag. Åtta 45 är specialister på tidskrifter, årsredovisningar, butiksmaterial och kataloger och erbjuder allt inom tryck såsom flyers, affischer, visitkort, broschyrer och mer.

Läs mer om Åtta45.

”När vi fick kunskap om Giving Tuesday och Företagsstafetten så kände vi att detta är ett utmärkt sätt för alla våra medarbetare att medverka. Vi skapade en lista med fler än 50 st olika givarorganisationer som vi samarbetar med. Listan publicerades på vårt intranät där alla medarbetare fick möjlighet att aktivt välja en organisation som man känner extra för. Den valda organisationen kommer Åtta45 att ge etthundra kronor till. 

Detta har blivit en intern succé! Vi har fått jättemånga positiva reaktioner. Sammanfattningsvis har många uttryckt att viktiga värden som generositet och gemenskap ofta kommer i andra hand i dagens konsumtionssamhälle. Därför tycker vi på Åtta45 att Giving Tuesday är en viktig markör i samtiden, som vi vill uppmärksamma. Detta budskap kommer vi att sprida och dela i våra kanaler för att informera och uppmana andra företag att också delta i Giving Tuesday.” Säger Anders Näslund, Kundansvarig Givarorganisationer på Åtta45

Stort tack till Åtta45 för att ni uppmärksammar Giving Tuesday och sprider ert engagemang. Åtta45 uppmuntrar alla företag i Sverige att också uppmärksamma denna speciella dag. Vad gör ni på Giving Tuesday den 28 november?

Vill ni också delta i Företagsstafetten?

Anta utmaningen och planera och bestäm vad ni vill göra för att engagera er. Visa ert engagemang på sociala medier och tagga ett företag ni vill uppmuntra att göra detsamma. Använd hashtag: #givingtuesdaysweden #företagsstafetten #GivingTuesday