Sex av tio svenskar tror att det egna engagemanget är viktigt för samhällsutvecklingen

Den 3 december är det #GivingTuesday. Över hela världen samlas hundratusentals människor för att visa att alla har något att ge! Tid, pengar, omtanke, eller engagemang.

Visionen för den globala rörelsen #GivingTuesday är att vi alla tillsammans bidrar till en rättvisare och generösare värld. Men, tror svenskarna att deras eget engagemang spelar roll?

I en nyligen genomförd Novus-undersökning på uppdrag av Giva Sverige tillfrågades allmänheten om de tror att en genom sitt engagemang kan vara med och bidra till att lösa gemensamma samhällsutmaningar? Knappt 6 av 10 hade tilltro till sin egen roll för att lösa samhällsutmaningar, medan 12% inte trodde att det egna engagemanget spelade någon roll alls. 22% visste varken ut eller in. Läs hela nyheten här

MyGivingStory!

Låt givaren berätta med #MyGivingStory – uppmuntra, dela och sprid!

Genom att dela givarberättelser uppmuntrar man andra att också vara med och skapa förändring! Uppmuntra någon att berätta varför de engagerar sig för en specifik sak, dela din egen berättelse eller dela någon annans.

#MyGivingStory är ett effektivt sätt att skapa engagemang hos sina givare, medarbetare, volontärer och andra genom att de berättar vad de gör för att engagera sig. Du hittar allt material, tips och inspiration under material.

Nu lanseras #GivingTuesday Kids!

Nu lanseras #GivingTuesday Kids!

#GivingTuesday Kids handlar om att uppmuntra ungdomar att vara aktiva i det som engagerar och berör allra dem mest. Hela satsningen leds av 12-åriga Khloe Thompson från Florida, tillsammans med ett team av ungdomsambassadörer.
På #GivingTuesday kommer barn och ungdomar över hela världen att leda volontärprojekt och göra goda handlingar, vilket bevisar att alla har makt att förändra samhället och att alla har något att ge.

Vill ni vara med?
Hjälp gärna till att sprida #GivingTuesday Kids bland barn och ungdomar i din närhet! Dela med familj, vänner, grannar, på skolan eller i din förening.
På #GivingTuesday Kids´ webbplats hittar du tips, idéer och verktyg som en deltagarguide, flyers, lärarinstruktioner och förslag på olika sorters budskap att dela med sig av.
Här finns exempel på tweets, inlägg i sociala medier och logotyper (Allt är ännu på engelska, men vi hoppas att detta kan funka som inspiration och underlag för egna inlägg!). Här finns också en deltagarguide på engelska.

Hör gärna av dig!
Om du, eller några du känner skulle vilja vara med på #GivingTuesday Kids, så hör av dig till oss! Maila gärna till malin(a)givasverige.se, så kan vi introducera just ditt projekt för #GivingTuesday Global team och stötta dig/er i vidare kontakter med ungdomsambassadörerna i USA.
Slutligen kommer också en videohälsning från Khloe Thompson och #GivingTuesday Kids teamet, som du/ni gärna får dela och sprida i sociala kanaler!

The World I Want to Live In | #GivingTuesdayKids from Giving Tuesday on Vimeo.