Om

Om #GivingTuesdaySweden

Pressmeddelande för #GivingTuesdaySweden

Tisdagen den 27 november 2018 är det #GivingTuesday. Då samlas ideella organisationer, offentliga aktörer och företag tillsammans med människor över hela världen för att uppmuntra givande och visa engagemang för varandra.

I november har flera dagar för konsumtion etablerats till exempel Black Friday, Cyber Monday och Singles day. Som alternativ till detta finns #GivingTuesday, dagen som handlar om att ge. #GivingTuesday uppmuntrar människor att gemensamt ta ställning för givandet som handling. Alla har något att ge; en peng, en timme, en god gärning. Varje gåva gör skillnad.

I år lanserar vi #GivingTuesday i Sverige. Använd hashtag #GivingTuesdaySweden och visa vad du gör!

#GivingTuesday startade 2012 och engagerar miljontals människor världen över och finns nu i över 100 länder. Konceptet är enkelt. Ge en gåva och uppmuntra andra att göra detsamma. Tillsammans skapar vi en bättre värld.

Vem står bakom?
#GivingTuesday skapades av Belfer Center for Innovation & Social Impact vid 92nd Street Y i samverkan med United Nations Foundation 2012. Tillsammans med en grupp influencers och grundfinansiärer lanserades en rörelse som nu engagerar tusentals organisationer globalt.

FRII är nationell samordnare (Global Partner) för #GivingTuesday i Sverige och en av 26 partners i världen. Uppdraget är att vara en katalysator som engagerar och inspirerar så många som möjligt att vara med i #GivingTuesdaySweden. Vi startar i liten skala 2017 för att 2018 engagera bredare över hela Sverige.

En gåva gör alltid skillnad.  Välkommen att vara med!

GivingTuesdaySweden_1080x1080(.jpg)