En global folkrörelse som engagerar miljontals människor över hela världen

Sedan starten 2012 har Giving Tuesday vuxit sig allt större och starkare för varje år. Idag är det en global folkrörelse som finns i över 70 länder (uppdaterad siffra 2019) och miljontals människor världen över engagerar sig på olika sätt.

Under förra året uppmättes 950 000 inlägg och 20 miljoner reaktioner i sociala medier, vilket var en ökning med 13% respektive 41% mot samma siffror föregående år. I år hoppas vi att Giving Tuesday blir lika välkänt som Black Friday. Vem vet – kanske det tom kan bli ännu större i framtiden?

Giving Tuesday skapades 2012 av Belfer Center for Innovation & Social Impact vid 92nd Street NY i samverkan med United Nations Foundation. Tillsammans med en grupp influencers och grundfinansiärer lanserades en rörelse som nu engagerar tusentals organisationer globalt. På den globala hemsidan kan du ta del av hur engagemanget ser ut världen över. www.givingtuesday.org

Giva Sverige; branschorganisationen för tryggt givande, är sedan 2017 nationell samordnare för Giving Tuesday i Sverige. Uppdraget är att vara en katalysator som engagerar och inspirerar så många som möjligt att vara med.

Vill du också vara med den 1 december 2020? Anmäl dig här:

Tillsammans kan vi göra skillnad!