Idéer för företag - så kan ni engagera er!

Förslag på aktiviteter

1. Starta en online-insamlingsutmaning tillsammans där kollegor tävlar om vems insamling som genererat mest pengar till utvald ideell organisation. Det är enkelt att göra via Facebook, men ni kan såklart även uppmärksamma och länka till en befintlig insamling.

2. Erbjud era medarbetare att matcha deras gåvor under en avsedd period.

3. Anslut er till GeBlods initiativ ”Rädda liv på arbetstid”. Rädda liv på arbetstid är ett initiativ för att underlätta blodgivningen och få fler att bli blodgivare. Tidsbrist och glömska är de vanligaste anledningarna till att de som kan och vill ge blod inte blir blodgivare. Arbetsgivare som uppmuntrar till blodgivning på arbetstid gör därför en viktig samhällsinsats. Läs mer här!

4.Erbjud era kunder att runda upp eller lägg på en tia vid utchecking i kassa, butik eller online.

5. Starta en insamling för avlagd fritidsprylar, kläder eller möbler och skänk bort.

6.Skapa en intern aktivitet tillsammans med era medarbetare. Låt dem rösta på vilken organisation ni ska samarbete med. Ge av er tid, kunskap eller bidra på annat sätt. (tex pärla, föreläsa, volontärarbeta, bjud in en skolklass osv)

7.Arrangera en loppis på kontoret. Bjud in kunder, grannar och personer i ert kvarter att besöka er. Skänk sedan det ni tjänat in till utvald organisation.