Gävle Energi räddar liv på arbetstid!

I Sverige behövs i snitt en blodpåse i minuten, dygnet runt, året runt. Ungefär 100 000 människor behöver få blod i Sverige varje år. På Giving Tuesday 2019 initierade Gävle Energi en kampanj för sina medarbetare – Vi räddar liv på arbetstid. Gävle Energi uppmanade alla medarbetare som kunde och ville att under arbetstid ge blod, och på så sätt rädda liv. Vi har fått tillfälle att ställa ett par frågor till Anna Lovéus, kommunikatör på Gävle Energi om den mycket uppskattade kampanjen.

Berätta om hur ni engagerade er under Giving Tuesday 2021?

Vi valde att lyfta Ge Blods initiativ ”Rädda liv på arbetstid”. Det innebär att våra medarbetare, året runt, får lämna blod på betald arbetstid. Men vi valde att pusha för det lite extra under Giving Tuesday och lyfte också fyra medarbetare som går och lämnar blod regelbundet.

Vilken respons fick ni? 

Positiva kommentarer i sociala medier, men framförallt internt. Vissa visste inte om möjligheten och tog sig efter kampanjen till blodcentralen i Gävle. Vi utmanade även andra arbetsgivare att haka på.

Varför tycker ni att det är viktigt att engagera sig under Giving Tuesday?

Som energibolag tycker vi att det är viktigt att lyfta en motpol till de konsumtionsdagar som ligger den här tiden på året. Trots allt är inte jordens resurser oändliga, men att ge av sin tid eller sitt engagemang kan alla göra utan att slita på vår planet. Tillsammans kan vi göra skillnad.

Vilka planer har ni infor GT 2022?

Vi sitter och planerar det för fullt, men inget klart än. Många kunder får det tufft i och med högre levnadskostnader, där bland annat elpriset är en faktor. Kanske kan vi göra något för dem?

Har ni några tips för företag/organisationer som funderar att engagera sig i Giving Tuesday 2022?

Börja enkelt! Ni behöver inte göra en jättekampanj eller hitta på något nytt. Kolla vad som redan sker i er organisation eller omvärld. Haka på eller lyft upp något som redan görs, och som får en extra knuff av Giving Tuesday och erat engagemang.

Kom ihåg att vi här på vår hemsida delar med oss av idéer, förslag och material till den som funderar på att engagera sig under Giving Tuesday 2022. Ni kan även anmäla er organisation så uppmärksammar och sprider vi ert engagemang – klicka här för att komma till anmälningssidan