Gör skillnad för din medmänniska i jul!

🎄Julen är en härlig tid för vissa, men en kall, ensam och hungrig tid för andra. Har du en lucka i julschemat? Några julklappspengar att avvara? Omtanke och värme som du kan dela med till andra?

🎄 Idag tipsar vi dig om några sätt att ge till din medmänniska i jul. Hittar du inget initiativ för den ort du bor i, så hör med en vän eller granne om de vet något lokalt initiativ – och om inte, så starta ett eget ihop! Tillsammans gör vi ju skillnad.

  • Varje dag t.o.m. den 29 december serveras julbord för hemlösa på Urban Deli Centralstationen i Stockholm. Julbordet hålls varje dag mellan 14:30 och 16:30. Den som vill kan anmäla sig till ett arbetspass eller ge en gåva via Swish. Läs mer om hur du kan bidra.
  • Gemenskap i Jul på Kulturhuset i Jönköping är ett kostnadsfritt julfirande som har öppet under julafton, juldagen och annandag jul. Du kan skänka julmat, pengar eller anmäla ditt intresse för att arbeta ideellt. Läs mer om hur du kan bidra. 
  • Jalla Jalla en jul för alla i Malmö är en öppen julfest som arrangeras med målet att alla ska kunna fira en jul i gemenskap. Alla är välkomna. Du kan anmäla ditt intresse som volontär inom kök, servering, garderob eller diverse specialroller. Läs mer om hur du kan bidra. 
  • Birkagården i Stockholm firar traditionsenligt en Gemensam jul den 26 december. Volontärer bidrar med antingen mat, kläder, pengar eller hjälp under dagen och sedan dukas det upp för ett komplett julbord som rymmer ca 100 personer. Läs mer om hur du kan bidra

🎄 Tack till alla er som gör julen lite varmare! På vår Instagram delar vi fler tips på hur du kan engagera dig under julledigheten. Följ oss här: https://www.instagram.com/givingtuesdaysweden/