Två veckor kvar till Giving Tuesday 2022!

Om två veckor är det Giving Tuesday – givandets egen dag. Giving Tuesday äger rum tisdagen den 29 november och engagerar miljontals människor i nästan alla länder över hela världen. Intresset blir större för varje år och med hjälp från organisationer, företag och civilsamhället siktar vi på att göra dagen mer välkänd än Black Friday!

Det som började som en reaktion mot Black Friday och Cyber Monday är idag en rörelse som sätter engagemang och godhet i centrum. Centralt för rörelsen är att det ska vara enkelt, ge en gåva eller av din tid och uppmuntra andra att göra detsamma. Giving Tuesday öppnar och breddar givande och engagemang – data visar att de som skänkt en gåva under Giving Tuesday är mer villiga att ge igen och engagera sig.

Med två veckor kvar finns det fortfarande mycket ni kan planera, nedan finner ni förslag på aktiviteter. Vi har även massvis med material som ni kan ta del av i ert arbete. Och är du nyfiken på vad andra organisationer och företag kommer göra på Giving Tuesday så klicka här!


👉 Tillhör du en organisation som fortfarande klurar på hur ni ska engagera er? Vårt bästa tips är att göra det enkelt – något är bättre än ingenting alls! Data från USA visar att de som skänkt en gåva under #GivingTuesday är mer villiga att ge igen och att engagera sig.
👉 Är du en privatperson som undrar hur du kan ge? Svaret är enkelt! Du kan av din tid, ge bort saker eller ge omtanke till någon du tycker om. #GivingTuesday handlar om givande i allmänhet, så ge av det du kan!
👉 Arbetar du på ett företag? Engagera dina kollegor! Ge en blomma till din favoritkollega, anordna en klädbytardag eller bjud på bullar på fikarasten!

Alla kan göra något är budskapet som får hela världen att hänga ihop. Var med, du med! Anmäl ert engagemang här!